Csoda történik veled, ha gyakran eszed ezt a zöldséget!

A zöld spárga igazi kedvenc a szezonban. Tavasszal kezdik szedni, általában márciustól júniusig. Sokféle ételhez ideális választás, beleértve a leveseket, a sült vagy párolt változatot finom mártásokkal köretként vagy főételként is.

Ha ellátogatsz a piacra, könnyen találhatsz friss zöld spárgát a termelőknél. Ezek a spárgák jellegzetes zöld színüket akkor nyerik el, amikor megfelelő mennyiségű fényt kapnak a föld alól való kibújás után. Erőteljesebb, karakteresebb ízűek, és nem szükséges hámozni őket. Rostszálak sincsenek, amiket előzetesen el kellene távolítani. Csak egy alapos mosásra van szükség, majd az alsó harmad részénél kell letörni a szárat. A spárga ott törik el, ahol a legfrissebb.

A hír nem ért véget! Folytatáshoz használd a KÖVETKEZŐ OLDAL gombot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük