Így kellene helyesen gombát pucolni!

A gombával való főzés furcsa módon olyan, mintha szivaccsal bánnánk: a gomba magába szívja a körülötte lévő nedvességet, továbbá rapid módon elveszíti könnyű, porózus textúráját, ha bármilyen folyadékkal érintkezik.

Mi következésképpen a leginkább hatékony módja a gomba mosásának anélkül, hogy teljes mértékben károsodna? Egy profi séf, valamint szakácsiskolai oktató elmondta, hogy pontosan hogyan tisztítsuk meg a gombát úgy, hogy közben megőrizzük zsenge textúráját –, ezen kívül a megfelelő hír az, hogy sokkal egyszerűbb, mint azt valaha is gondoltuk volna.

Richard LaMarita, az Institute of Culinary Education egészségfejlesztő konyhaművészetet oktató séf-oktatója szerint a legtöbb gombafajta tisztításához nem szükséges sok folyó csapvíz. Ehelyett sokkal trükkösebb processzusról van szó. “A legjobb módja a gomba mosásának, ha egy enyhén nedvesített törülközővel töröljük át, esetleg még jobb, ha finoman átkeféljük egy süteménykefével” – mondja LaMarita.

A hír nem ért véget! Folytatáshoz használd a KÖVETKEZŐ OLDAL gombot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük